Om Klimastemmer.dk

Klimastemmer.dk er en del af projektet Growing Together, der i perioden 2018-2020 udføres på tværs af miljøorganisationer i hele Europa. Miljøorganisationen NOAH er den danske partner, som har udviklet klimastemmer.dk i håbet om at kunne oplyse og engagere danske unge op til europaparlamentsvalget d. 26. maj 2019.


Målet med Growing Together er at give alle unge fra hele landet en stemme, så de kan engagere sig i og bidrage til den vigtige debat om Europas fremtid – ikke mindst i forhold til den måde vi producerer og distribuerer mad og energi på, og hvordan vi generelt prioriterer vores naturressourcer.

De fire historier

Siden præsenterer fire små historier og kobler dem til EU’s politik indenfor landbrug, energi, biodiversitet og handel. Teksterne kan læses af alle, unge som gamle, og kan med fordel anvendes som en del af undervisningen på ungdomsuddannelserne frem mod Europaparlamentsvalget for at konkretisere, hvilken indflydelse EU’s politiker har på os. Samtidig fortæller historierne, hvordan vi hver især og sammen kan skubbe politikken i den retning, vi ønsker.

Visionstræet

På visionstræet samler vi dine visioner for fremtidens EU. Visionerne vil NOAH tage med og diskutere med vores danske europaparlamentarikere på debatmøder rundt om i landet op til europaparlamentsvalget d. 26. maj 2019.

Øvrig materialer

Ønsker du som lærer at arbejde videre med én af de fire tematikker, er der idéer til materiale, du kan arbejde videre med samt arbejdsspørgsmål til de fire tekster under fanen »til undervisere«. Projektet er støttet af Europa Kommissionen og Europanævnet.

Tak

Tak til Monsun for layout og opsætning af klimastemmer.dk. Tak til Kristian Lytken Laursen fra Lytken Film for fotoredigering. Tak til Europanævnet og Erasmus+-programmet for økonomisk støtte til projektet.

NOAH anerkender den økonomiske støtte fra Europa-Parlamentet. Hjemmesiden forpligter kun NOAH og kan ikke anses for at afspejle Europa-Parlamentets holdning. Europa-Parlamentet kan ikke drages til ansvar for nogen som helst brug af folderens tekstindhold.